Waarom zou je de online identiteit van je bedrijf toevertrouwen aan een extern bureau? Kun je een social media bureau de verantwoordelijkheid geven om vanuit jouw bedrijf te communiceren op social media? Wij denken van niet, en vertellen je in deze blog waarom wij er zo over denken.

Authenticiteit

Er is maar één iemand die jouw bedrijf, je klanten, identiteit en imago het beste kent: jijzelf. Het is daarom een risico om een extern bureau deze kernwaardes te laten vertellen op social media, grote kans namelijk dat de boodschap minder sterk is dan wanneer je het zelf doet. Het is authentieker en dat is waarom je klanten kiezen voor jou.

Wij vergelijken dit proces ook wel met het doorvertel-spel. Jij vertelt je boodschap aan een bedrijf, en in dit bedrijf wordt de boodschap nog een aantal keer doorgegeven aan verschillende personen. De uiteindelijke boodschap is nu hoogstwaarschijnlijk anders dan de originele boodschap die jij hebt doorgegeven aan het bureau.

Bekijk ook deze video waarin wij dit proces hebben nagebootst.

Persoonlijkheid

Marketeers vinden de ROI (Return on investment) van social media vaak een lastig onderwerp. Dat komt omdat vaak alleen conversie of sales gezien wordt als ROI. Terwijl social media voor consumenten juist het belangrijkst zijn in de fases van brand awareness (bewustzijn, bekendheid) en consideration (overweging). Dit zijn de eerste fases in het See, Think, Do, Care model, terwijl het dus vaak wordt gezien als de laatste fase.

See, Think, Care, Do model

Social media geeft je de kans de persoonlijkheid van je bedrijf te laten zien, de reden waarom klanten juist voor jou kiezen. Deze waarde is lastig uit te drukken in keiharde cijfers, maar misschien wel de belangrijkste meerwaarde van social media. Je kiest veel sneller een bedrijf waar je een goed gevoel en binding mee hebt.

Uitbesteden kost geld

Als je een bureau inhuurt om jouw social media te beheren, dan kost dit geld. Als je ze stopt met betalen, stopt ook jouw social media en heb je geen idee hoe je dit zelf moet oppakken. Daarom willen wij graag social media partner worden van je bedrijf, wij leren je hoe je zelfstandig je social media beheert en houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en trends.

Als wij jou en je bedrijf leren hoe je zelf een social media expert wordt, betaal je eenmalig maar heb je voor de rest van je leven de kennis in huis.

Hebben wij je overtuigd om je social media partner te worden? Of twijfel je nog en heb je vragen die nog niet beantwoord zijn? Bel of whatsapp ons dan even op +31 6 27572375 of stuur een berichtje en laat weten waar wij je mee kunnen helpen.

Social Bold denkt graag met je mee!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *